I lager.

Sweden Bag - Stor/ naturgrön/ Green Plastic/ art nr 119

345 kr

Art nr: 119

Sweden Bag har en modern design med lädermönstrad utsida och tillverkad i material som ger hög hållfasthet och unik känsla.


Sweden Bag är med sin stilrena design och unika egenskaper lika användbar och praktisk till shopping, stranden eller till förvaring. De första väskorna i plast tillverkades i Perstorp redan på 50-talet. Sweden Bag har en modern design med lädermönstrad utsida. Enkel och stilren. Sweden Bag är praktisk, lätt, stabil, enkel att hålla ren och miljövänlig.Mått : L: 43 cm, B: 18 cm, H: 24 cm + handtag original 16,5 cm
Material: Miljövänlig Bioplast "Green Plastic" från förnyelsebar råvara.
Tillverkad: Perstorp, Sverige


Miljövänlig Grön Polyeten - Green Plastic

Våra Green Plastic produkter är tillverkade av grön polyeten som består av förnyelsebar råvara så som majs, kassava, sockerrör eller betor. Bioplast / Green Plastic kan återvinnas på samma sätt som vanlig plast.


Naturen ser på växthusgaser, som koldioxid, som ett råmaterial. Det är vad träd och växter är byggda från. Vid tillverkning av bioplast används växter som majs, kassava, sockerrör eller betor för att fånga in koldioxid från luften och omvandla den till sockermolekyler. Målet är att använda så närproducerad råvara som möjligt. Forskning pågår för att kunna framställa sockermolekyler från tex träflis eller halm.